ETEN OP SCHOOL

Het tussendoortje 

Tijdens de eerste speeltijd (om 10u15) mogen de kinderen van de lagere school een tussendoortje eten. De kleuters eten hun tussendoortje vlak voor de eerste speeltijd in de klas op.

Voor de kleuters vraagt de school om een koek of fruit mee te geven. Gelieve geen chocolade, yoghurt of andere zaken mee te geven waarmee kinderen zichzelf vuil kunnen maken.

Ook wordt er gevraagd om het tussendoortje mee te geven in een doosje. Dit omdat kleuters de verpakkingen van de koekjes vaak niet zelf kunnen openen en eveneens omdat een doosje beter is voor het milieu dan aluminiumfolie of een plastic zakje.

Ook voor drank vragen we dat de kinderen dit meebrengen in een drinkbus.  Gelieve je kind enkel water, fruitsap of melk mee te geven. Geef je kind geen snoep (chips, borrelnootjes ,...) mee naar school.
We leren onze kinderen vanaf jonge leeftijd dat gezonde voeding belangrijk is.

Het verbetert het concentratievermogen en vermindert de kans op overgewicht en allerlei gezondheidsproblemen op latere leeftijd.


Woensdag = Fruitdag

Iedere woensdag is het Fruitdag. Op die dag vragen we aan alle kinderen om fruit, groenten of noten mee te nemen als tussendoortje. Een koek is die dag niet toegelaten, borrelnootjes zijn ook niet toegelaten.

Met deze fruitdag wil de school de kinderen aanzetten om meer fruit te eten want we weten dat groenten en fruit zeer belangrijke voedingsmiddelen zijn.


's Middags blijven eten op school

De kinderen kunnen tijdens de middagpauze (12u10 tot 13u25) blijven eten op school. Ouders van kleuters die niet regelmatig op school blijven eten, laten best vooraf aan de kleuterleerkracht weten wanneer hun kind blijft eten.

De kleuters die blijven eten, eten samen in de eetzaal. Er is een externe toezichter aanwezig.
De leerlingen van de lagere school eten in de klas, onder begeleiding van hun klasleerkracht.

In de centrumschool is er drank (fruitsapjes of chocomelk) verkrijgbaar bij afgifte van een bonnetje. Tijdens de wintermaanden wordt er gezonde soep aangeboden in de centrumschool.

Bonnetjes kunnen besteld worden bij de klasleerkracht.


Verjaardagstraktatie op school.

Een verjaardag is een bijzonder moment voor ieder kind. Daarom wordt deze ook gepast gevierd binnen klasverband. Het kind staat centraal die dag, krijgt net dat beetje extra feestelijke aandacht.
Kinderen mogen een traktatie meebrengen waarbij we de voorkeur geven aan fruit en/ of gezonde traktaties. Chips, snoep en frisdrank zijn niet toegestaan. Ook extra cadeautjes zoals bellenblazers, zakdoekjes ... zijn niet toegelaten en worden terug meegegeven.
Ook mag er geopteerd worden om een leesboek te schenken aan de klasbibliotheek. Op die manier vullen we deze aan en leert de jarige zijn/haar bijzondere dag delen met anderen. Men kan, in overleg met de klasleerkracht, ook kiezen voor een klascadeau (vb. gezelschapsspel).